Wednesday, October 31, 2012

trip to Hurghada (Part 2)

sambungan Part 1 di Hurghada,
3rd day mmg sumpah best sbb aku dpt experience snorkeling for the first time yo!
pemandangan laut toksah ckp la, dari pukul 9pg sampai 3ptg camtu atas kapal,
daripada tak mabuk laut terus jd mabuk plus pening kepala tp sikit jela,hihi

mata sepet pipi tembam 


fighting 3rd year!



actually ada 3 perhentian,
1st berhenti kat pulau yg tak membangun lgsung, 
kitorang mandi mcm sejam camtu, sempatlah ajar makcik Izzatul berenang,haha

2nd berhenti tgh laut utk snorkeling
excited habis sampai lupa nk bergambar -_-''
yg ni mmg tiptop sbb ikan belang hitam putih berenang dkt aku lebih kurang 10cm camtu haaaa 
excited aku jerit2 dlm air,haha
pastu clear sgt2 sampai rasa mcm gayat gila kaki tak cecah lantai, dlm mak datok..
klu takde life jacket jgn berangan aku nk masuk laut tu walaupun aku reti berenang.
seniors selamba badak terjun dlm laut tak pakai life jacket, mmg tak syg nyawa..konon macho sgtla tu..
sekali cramp kaki ko baru nk nyesal?


bajet retis,hahahaha

here we go!!

makcik izzatul :p



3rd berhenti tgh laut jgk tp dkt sikit dgn jeti..
aku malas nk turun sbb baju da kering,kahkah..

mlm tu pi jalan dari hotel ke bandar, konon nk beli souvenir la,
last2 beli air mineral,topup dgn magnet kat peti ais tu je,hahaha
sampai hotel je dah separuh sedar,penat nk mampuih..


last day cuma bergambar sebyk mungkin spt model saiz XXL,haha
then pulanglah kita ke Alex ..
my advice klu nk dtg sini sila belajar berenang dulu, bwk kelengkapan utk swimming including goggle.
jgn lupa sunblock, shade and of course camera with empty memory ;)





till then, assalam semua! :)

(p/s:looking forward for the trip during winter break next year)

4 comments:

  1. awesome holiday babe ^^
    Keep updating about your journey and best place ever. I lovin' it :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you dear!
      insyaAllah will do.. :)

      Delete
  2. Perkongisian yang menarik`
    Singgah sini baca entri & FOLLOW sekali`
    Jumpa link dalam Kelab Blogger Ben Ashaari`
    Salam Perkenalan :)

    Keep In Touch ^_^
    http://engkumuzahadin.blogspot.com/

    ReplyDelete

thanks for reading lovelies :D