Saturday, July 7, 2012

Dreampark,Cairo.




playing on

assalamualaikum everyone!
yesterday I went to Dreampark in Cairo
the experience was totally ummpphh..hahah
I can't describe my feeling, but overall, it was excellent.
it was situated really far away from the center of city that cost us LE80 for taxi only..
I beg you if you have intention to save your money, just forget it..
I spent LE253 including taxi fares, shopping, train tickets, lunch, and dreampark ticket.

so let me recall the trip.
in train to cairo

singgah kat husin kejap, area yg menjadi attraction of pelancong, senang sgt2 nk menawar,
I bought 3 shirts and satu selendang yg sgt awsome!tak sabar nk pakai selendang tu,grr

my lunch > shawarma again, hee

nak sampai dreampark dah!
the spelling in arabic is unique i guess..

hiyahh! sampai sudah!
tiket masuk = LE60 (not VIP pass)

our first ride = Tornedo
kena byr LE15
scary, sgt scary sbb tinggi and windy so mcm nak terjatuh pun ada,haha

2nd ride = Shot N Drop!
another LE10 spent
yg ni sumpah seronok 3kali ganda drpd Genting Highland
sbb benda ni naik secara tiba2 dgn pecutan 100km/jam, ok tipu tp mmg speed mmg boleh buat luruh jantung,haha
plus dia naik 3kali ok, berbanding GH skali je naik..
so wajib naik!



3rd ride = roller coaster
kena byr LE10
benda ni paling tak tahan sbb beratur panjang gila , tunggu sejam lebih baru dpt turn kitorang.
but sgt worth it la oiii..
mmg terbaik..tak berhenti pusing 360darjah weyy, mmg lepas tu rasa berputar2 dunia ni,haha


kids village (berkilat muka aku)

4th ride = Family Roller Coaster
pun best sbb laju gila dgn safety mcm 3bintang, well sbb tu ride ni scary.


snap snap!


5th ride = Ship
mula2 ingat tak scary, gayat jgk oi,haha..
tp best sbb uncle depan kitorang sporting suh angkat tgn time benda ni tgh hayun..




ngurat abg besi,kahkah




exhausted face
pulanglah arfa~



sampai rmh pukul 11mlm..
thats all, rating 4/5,
till we meet again ultraman..haha
boboi~

6 comments:

  1. laa stiap ride kne bayar ke...mahal jugak la ye klu nk pegi sane..

    ReplyDelete
  2. http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/giveaway.html
    mari join sini..banyak hadiah menarik...rugi kalu x join tau..hihi..

    ReplyDelete
  3. fuyooo... best.. klu la sy mmpu pegi... heee

    ReplyDelete
  4. waaa. seronoknye jalan-jalan. <3

    ReplyDelete
  5. best nye.. camne la tak tahu yang cairo ada dreampark eh? hehehe

    ReplyDelete

thanks for reading lovelies :D