Tuesday, December 6, 2011

kita berbeza tp function sama

tgh belek2 buku then something cross my mind,

'sama je semua org punya function'

tepat sekali, now i'm learning about the central nervous system of our body

haa jgn tekan X button kat atas skali ok
walaupun tak semua minat biology, but terimalah hakikat yg sometimes kita kena kenal badan kita sendiri supayaa wujud rasa SYUKUR !!

but skrg aku taknak cerita pasal biology

kita cerita pasal syukur!

1) kau jadi anak org kaya, Bersyukurlah!
-ni takk, kau tunjuk beg kau jenama Charles & Keith, Roxy, blablabla..
pastu ckp 'time ni tgh sale, so rm150 jerr'
meh aku hempuk pakai beg Jalan Tar ni baru rasa..
ingattt, duit tu parents ko punyaa!


2) kau pandai genius, Bersyukurlah!
-org lain berhempas pulas bljr tp dpt C, kau yg absorb terus mcm mesin fotostat jgnla berlagakk!
pastu ckp 'aku tak belajar pn paling  teruk pn B'
tunggu jela Allah tarik nikmat kau..


3) kau hidup lagi, Bersyukurlah!
-ingatt, Allah hidupkan kau sbb nk bg kau peluang bertaubat!
bkn nya tambah dosa lagi


4) kau ada sempurna anggota bdn, Bersyukur!
-jalan depan peminta sedekah tak reti hormat!jeling pulak tuu!

selamat bersyukur
doa byk2 ucap syukur! 
ni tak, sembahyg pn 1 minit 1 rakaat, kejar apa tah..
sapa lagi penting? Allah ke kerja kau?
think & use your brain guys!


p/s : aku tak ckp sape2, sendiri terasa bgsla..

till then :)

3 comments:

  1. tersentap. terima kasih mengingatkan :)

    ReplyDelete
  2. you have a really nice blog : )

    ReplyDelete
  3. Diaz, sorry buat tersentap,welcome :)
    thankyou Galaxia.. :D

    ReplyDelete

thanks for reading lovelies :D