Saturday, July 3, 2010

seminggu di KTT..

ohohoii..

aku suda tiba di ktt akhirnya!!

anyway,sbenanye ingatkan budak mara ramai.. rupa2nya juz 45 org..

baru hari kedua budak mara da kne marah2..miss ila ckp kami ni mmg xdigemari oleh lecturer di situ..

to me, it's not good as a lecturer to said like that to us as a new student..kitorang dtg dgn semangat nk capai keputusan cemerlang.. nk jadi dentist, doktor!

knp kne memperlekehkan kitorang mcm tu skali! i don't thing it's fair!

sampai kat rumah je, roommate ade yg nk menangis ble diperlekehkan mcm tu, but aku??

aku MARAH! SGT2 OKAYYY!! i just hate that!

kesian la weh, kwn2 aku ade yg dtg dr kelantan, terengganu, sabah!!! tbe2 ckp mcm tu pulak!

masih terngiang-ngiang kata2 warden tu,

'kalau mara xsponsor awak sume, jgn harap awk ade peluang nk dpt scholar!'

hishhh,aku pns hati btol.. sory to say la..

ble kne mcm tu, kitorang rse nk tunjuk kat lecturer tu sume, bkn sume bdk mara seteruk budak2 mara yg lpas! yg slalu bt hal pon budak mara yg LELAKI OKAYY!

haihh,sian blog aku kne marah2.. aku rse this blog is the best place for me to speak out loudly!

but still aku bersyukur ade jgk senior yg baik hati, yg really kind nk tunjuk bilik dorang, cerita itu ini about ktt.. it's nice, skurang2-kurangnye aku rse thank god bkn sume mcm tu..

secara jujurnye,aku pon rse down jgk.. aku cerita sume tu kat parents aku, mmg aku nk parents aku report kat pihak atasan.. sory miss i need to say all that u have just told us.. about mara yg terok sgt nih! tolonglahh, jgn ckp mcm tu lagi.. walau teruk mana pon org melayu, kite knela bg sokongan kat budak melayu utk teros maju, cemerlang.. bkn memburuk-buruk kan lg..

especialy kami yg perempuan ni sgt2 sensitif ble diperlekehkan mcm tu..

dala,aku mls nk cite bnde yg dah jadi.. aku harap sgt2 pada mase akn dtg, mereka akn sedar bhwa bkn sume melayu mcm tu.. :'(

semangat aku pon naik balik ble ayh ckp,

'fa,eventhough ur lecturer ckp mcm tu, ayh nk fa prove to them fa bole bjya! budak mara pon hebat ok??'

btol ape ayh ckp tu, insya-Allah aku akn tnjuk kn kat dorang bhwa aku bole!

Allah sentiasa ade di samping org yg berusaha..

anyway, quiz fizik aku dpt 1/20.. hebat kn?sir joee....tolongla ajar sy fizik...sy ni lmbt pick up subjek fizik..huhuhu

okla,need to go..chow! :))

2 comments:

  1. saya pun bakal pergi ktt gak.. takut gila rasa.. sob3..

    ReplyDelete

thanks for reading lovelies :D