Thursday, June 14, 2012

ayah is my boyfriend

today ayah already 48 years old
thank you sbb ayah sabar layan perangai fa for these 20 years of my life
kalau dulu masa kecik fa suka duduk kat kain pelekat ayah buat mcm buaian,
kalau dulu fa suka merajuk kalau tak dapat pe yg fa nk,
kalau dulu fa nak dpt no1 dalam class just sbb nak tgk ayah senyum, hug me, and ckp 'ayah proud of you..'
kalau dulu fa nk jd doktor sbb ayah suruh,
and 
now fa tak segan nk hug and cium pipi ayah sbb dulu ayah selalu buat camtu depan kwn2 fa which i like,haha (tak malu),
now fa tak suka nangis merajuk depan ayah sbb fa nk jd kuat mcm ayah,
now fa nk dpt ijazah kedoktoran sbb fa nk ayah senyum & ckp 'she's my daughter..'
now fa nk jd doktor sbb nk bawak ayah pergi haji with me and around world,
so
you meant a lot to me,
ayah mrh fa sekali je membuktikan betapa ayah manjakan fa, haha
ayah tak pernah salahkan fa kalau marks fa teruk,
all you said, 'takpe yg penting fa dah usaha,tawakal doa byk2..'

is there anything i want more from you?
no

i love you
happy birthday ayah comel.
well..ayah siapa?kahkahkah




next

just finished my practical exam,
had a photoshoot for terakhir kali dlm thn dua
nak masuk tahun 3 dah. uish.
alhamdulillah ukhuwah makin kuat!



suka gila gambar ni, epic habis, haha


bunga-bunga cintaaaaaa!

kuch kuch hota hei hei, hahaha

dorang lagi,haha

nak share a piece ayat from Al-Quran,
'Katakanlah kpd org2 musyrik, ''Tuhanku tidak mengindahkn kamu, melainkan kalau ada ibadatmu...'' '
(surah Al Furqaan ; 77)

dush terasa mcm batu besar hempap,
mcmne pakai cantik diluar kalau agama buat remeh temeh,
org yg seangkatan dgn org camni je yg akan mendekati kau,
org lain tak berani nk puji sbb takut dimurkai Allah sbb puji org pn kena puji yg sepatutnya je..
sbb tu arfa sombong, tkt nk puji org? (kot?)
apa2 pun Islam dlm diri teguh, luar pn org nmpk teguh!
goodluck warga Alex for exam!
lagi 25 hari nk balik Malaysia! yeay! :)

ok assalam, boiboi

3 comments:

  1. LAGI 8 ORANG DIPERLUKAN UNTUK GA NI !! CEPATT JOIN !! :)http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/05/random-giveaway-by-cik-fie_26.html

    ReplyDelete
  2. wahhh kat bljr medicine kat egypt tu... wahhhh... teruja sgt.,.. btw, happy bufday to ur father.. May Allah bless u and ur family.. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye ainaa...tq for the wish! aminn.. :)

      Delete

thanks for reading lovelies :D