Tuesday, March 6, 2012

kesalahan

im freakin' laugh out loudly when my friends typo or dlm bahasa ibunda ''melakukan kesalahan dlm ejaan''
she post her gorgeous lookin with flowing scarf blew by wind
then about 20 likes in a day..
and aku jenis yg suka baca komen kat gambar yg byk 'likes' 
sbb selalunya komen berbunyi :

''u look amazing!''
''why u look so thin?''
''beautiful!!''


normally people replied
''no lah, its camera effect!''
''i gained 2kg okayyy.lol''
''thankyouuuuuu''


common kan?
but kwn aku balas,
''mne adelaa''
''pergi pakai spek lahh!''
''kaki iffa mucas graciasss''

found the typo?HAHAHA
adui,guling2 camni..
org puji kau then kau nk panggil dia kaki instead of kak
sorry if anyone offended, i didnt meant it

maka berhati-hatilah ketika menaip ;)

6 comments:

  1. assalamualaikum hani! kita pun belajar di egypt jugak but not in alex. susah nak jumpa student medic yg rajin berblogging mcm awk. anyway nice to meet u hani. hope we can be friend. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm...really?slmt berta'aruf,hihi.. its my pleasure dear!nnti arfa g mansoura bolela kita jumpa!blogger meeting,hihi..

      Delete
  2. i'm not offended..heheh..selalu type tak kire ape bahasa pung...ehheh..:P

    btw i folo u...

    ReplyDelete
  3. Salam si Cantik Manis… (*v*)/ / maaf menggangu..
    Tinggal seminggu jer lagi sebelum 1st GiveAway PetakBunga ditutup dengan rasminya…
    Sangat simple untuk menang… sapa-sapa pun ada peluang menang.. n
    ak tau lebih info
    http://www.facebook.com/pages/PetakBunga-Bundle-Clothing/221130977951816
    http://petakbunga.blogspot.com/2012/02/1st-giveaway-petakbunga.html

    ReplyDelete
  4. haha betul tu kena berhati-hati semasa menaip.
    tak salah typo cuma tkot org terasa dengan kita jew =).

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp..u are trulyy...asia..kiddin2..hehe.. B}

      Delete

thanks for reading lovelies :D