Wednesday, February 13, 2013

feminine

sejak kecik aku ni jenis kasar, al maklumlah kwn pn ramai lelaki, 
tgk wwf wo bila part dia smack down tu yg perghhh terbaik, rasa nk tiru di rmh dan practice bersama kucing! hahaha..
ok itu cerita zmn kanak2, skrg ada la jgk sisa2 tu mcm gelak takleh control ayu,
yg penting skrg aku bkn jenis suka bertepuk tampar dgn lelaki, not anymore..

bila org tanya, 
'arfa ko tak nak pakai high heel ke?' 
'arfa, jarang nampak ko pakai baju kurung' 
'arfa, rock gila ko punya baju'
dan mcm2 lg..
aku tak nafikan la mmg aku susah nk pakai kain, jubah, baju kurung.
bila pakai jubah pakai dgn sneaker, mmg rock hbs, haha..
tp persoalannya di sini, perlu ke aku pakai something to satisfy other person?
aku tak pernah beli baju dgn terdetik di hati utk nampak berlagak dpn org lain, nk org puji aku ayu ke comel ke..itu hak dorang..yg penting skrg, aku beli baju ni sbb aku nk rasa confident, selesa, tak perlu cover ayu ke apa..in other words, aku beli utk puaskan hati aku, nk puaskan hati laki pn aku takde laki yg sah di sisi Islam lg..
sbb tu la dlm byk2 kasut yg aku ada, cuma 3 pasang je tumit tinggi, tu pn 2-3 inches and it hurts.
tak selesa takyah beli, duit tu bkn senang2 je tabur utk tatapan org..
jadi diri sendiri. hidup ni bkn lama, buat apa hidup utk puaskan hati org.
belajar lain cerita, you need to study to make your parents proud of you and grateful of having children like you.
we can be feminine and rock, in our own way.
(wore a pair of high cut socks)


counting days to leave Egypt for 10 days :)

till then, assalamualaikum.

2 comments:

  1. kan3.... agree with you.. kita berdua xde beza sgt psl tu ( nak juga :P ) as long as we be ourselves ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. exactly, everyone should be like that :)

      Delete

thanks for reading lovelies :D